Spirituele leiderschap
Spiritueel leiderschap

Het is nog steeds een behoorlijk taboe in de zakelijke /non profit wereld om iets anders te gebruiken dan het ratio. We schrijven eindeloze documenten over hoe alles moet gaan en verwachten dan dat daarmee de realiteit is gecreëerd. Echter zo gaat het vaak niet. 🙂

De Quantumfysica laat ook zien dat energie reageert op de intentie van de betrokkenen en als bijvoorbeeld de teamleden een andere intentie hebben bij vastgelegde regels, afspraken, programma’s etc. dan de opsteller hiervan, dan gaat het toch niet zoals als de opsteller heeft bedacht.

Dat is waarom men ten onrechte vaak denkt dat veranderen moeilijk is. Dat komt omdat niet alle lijntjes zijn verbonden.

De toepassing van spiritueel leiderschap

Wat dus veel effectiever is, is om intenties (ik noem het in mijn programma verbinden op hartsniveau) met elkaar te verbinden. Dat gaat ook vaak over de onderstromen, stromen die niet benoemd worden zoals als intrinsieke doelen of talenten van de betreffende personen.

We zijn nog te veel bezig met het maakbare of de sociaal wenselijke antwoorden. Daarmee doen we onszelf en elkaar enorm te kort.

Wat er echter wel voor nodig is om dit te doen is veiligheid. Daar ligt in mijn ervaring de hoofdtaak van een Echte Leider. Deze zorgt voor veiligheid en bescherming. Dat begint dus bij een leider die die veiligheid in zichzelf heeft omarmt en dus goed in verbinding staat met zijn authentieke zelf.

Uitlijning van energie binnen organisaties

Ik hoor je zeggen, spiritueel gedoe en moeilijk, maar grappig genoeg is dat super eenvoudig te realiseren. Natuurlijk wel als iemand de intentie heeft, maar ook weerstand hier en daar maakt niet veel uit, het is eerder nuttige informatie.

Want als alle kaarten op tafel liggen begint hetgeen wat ik zelf het leukste vind om te doen, namelijk de puzzel om alles zo optimaal mogelijk te verbinden. Kijkend naar ieders hart en talenten, met de ook de doelstellingen van de organisatie/ afdeling als kader. Echt gaan voor de WIN van het geheel, een ieder! 💛

Omdat we hier vooral werken op het energetisch vlak is het effect heel direct en gaat het echt voorbij aan het opgestelde document van welke aard dan ook.

Het mooie is dat dit framework altijd houvast geeft, maakt niet uit wat de externe omstandigheden zijn. En dat geef in deze snel veranderende wereld de veerkracht die nodig is voor effectiviteit en het welzijn van een ieder.