Hybride leiderschap

Meer te weten komen over het huidige hybride leiderschap? Ik vertel je graag meer! In het huidige tijdperk van hybride werken is de vraag hoe leidinggevenden omgaan met de combinatie van online en offline werk. Hoe kunnen ze balans houden en ervoor zorgen dat alle medewerkers zich veilig voelen om hun authentieke zelf te tonen? Dat is een obstakel waar veel leidinggevenden hedendaags tegenaan lopen.

Een belangrijke factor in effectief, hybride leiderschap is het creëren van een optimale veiligheid. Wanneer medewerkers zich veilig voelen, zijn ze minder bezig met zaken als positiebehoud, kritiekvoorkoming en gezichtsverlies. Hierdoor gaat er minder energie verloren en kan de focus verschuiven van verdediging naar creatie. Iets wat voor de bedrijfsvoering enorm belangrijk is!

Hybride leiderschap: hoe werkt het in de praktijk?

Hieronder licht ik enkele inhoudelijke elementen van hybride leiderschap graag aan jou toe. Heb je nog enkele vragen? Neem dan direct contact met mij op of vraag een quick scan op de website aan!

Keuzevrijheid in manier van werken

Om veiligheid te creëren als leider is het belangrijk om in neutraliteit te zitten en keuzevrijheid te bieden aan medewerkers. Weerstand kan namelijk leiden tot stagnatie, dus het is essentieel om medewerkers zoveel mogelijk vrijheid te geven in hun manier van werken.

Verdeling van fysiek en online in periodiek samenkomen

Wanneer het belangrijk is om periodiek samen te komen, dan is het aan te raden om te kiezen voor activiteiten die impact hebben. Denk hierbij aan samen iets creëren of een brainstormsessie. Idealiter kan er op kantoor gecreëerd worden en worden taken en overleg online uitgevoerd.

Hybride leiderschap in jouw organisatie

Al met al is het creëren van veiligheid en keuzevrijheid essentieel voor goed hybride leiderschap. Door als leider in neutraliteit te zitten en te kiezen voor impactvolle activiteiten bij samenkomst, kan er een goede balans worden gevonden tussen online en offline werken.

Waar staat Servadvies voor:

– Win voor iedereen

– Groei van effectiviteit

– Groei voor iedereen

– Creëren van optimum binnen de visie van de organisatie en ieders persoonlijke talenten


You thrive, my drive!

Zie ook: Situationeel leidinggeven, Inclusief leiderschap en Spiritueel leiderschap.